Finanční poradci sobě aneb Tip na aktivně řízený akciový fond

😍 Před lety jsem se zamilovala.
A tahle láska trvá dodnes.
Při své práci máte vždy něco rádi více a něco méně. Mám ráda stabilitu a takový produkt hledám i pro své klienty. Proto kromě akcií zařazujeme i realitní fondy, které stabilitu přinášejí.

To jsem si ověřila v době Covidu, kdy akciové trhy padají, že klienti s těmito fondy měli mnohem lepší náladu, výkyvy akcií ustáli bez psychické újmy. Podobnou stabilitu nabízí i fondy dluhopisové nebo realitní a samozřejmě rezerva na spořícím účtu.

💵  Jednou z možností pro ty, kteří nemají rádi obrovské kolísání čistých akcií, je Fond Amundi First Eagle – krásná hodnotová strategie, s  níž mám své osobní zkušenosti a která je výjimečná v tom, že fond si trpělivě a opatrně vybírá firmy, kterým věří, rozumí jim, analyzuje je, vyhodnocuje to, co dělá podnik lepším podnikem. A zakládá si na bezpečností marži, navíc část portfolia je ve zlatě a nezapomíná ani na hotovost. Takže z mých zkušeností ideální kombinace.

A přesně do tohoto fondu jsem se před lety opravdu zamilovala. 😊 Na konferenci, které jsem se zúčastnila minulý týden, jsem manažera tohoto fondu měla možnost znovu slyšet, navnímat jeho úžasnou energii, která prosvítila sál. Je to více než 10 let, co s tímto fondem pracuji. A co je nezanedbatelná věc – není žádné desetileté období v historii tohoto fondu, které by bylo ztrátové. Jeho historie sahá až do roku 1864, samotné spuštění fondu se datuje od roku 1967.

Jde o aktivně řízený fond s příběhem, který mám ráda.

Autor: finanční poradkyně Kateřina Šubertová

Více o fondu zde: https://www.amundi-kb.cz/fondy/detail/LU1095742109

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.